علت جرقه زدن ماکروفر | رفع فوری در ۱ دقیقه
علت جرقه زدن ماکروفر : اگر هنگام کار ماکروفر متوجه صدای جرقه درون آن شدید، ابتدا بایستی محفظهی داخلی را مایکروویو را برسی کنید. اگر غذایی در ماکروفر ریخته یا پراکنده شده باشد، پختن میتواند ادامه داشته باشد ولی در برخی موارد ممکن داخل مایکروویو ایجاد جرقه کند. این حالت هنگامی که روغن در سقف تجمع میکند هم رخ میدهد. توصیه میکنیم اول محفظهی داخلی مایکروویو را تمیز کنید.
اگر در حالی که محفظه تمیز است باز صدای جرقه میشنوید، باید دلیل دیگری مانند خرابی در دیود ولتاژ بالا یا همزن و یا … وجود داشته باشد. در زیر این موارد را بررسی و توضیح میدهیم. اگر دانش فنی کافی در زمینه لوازم الکترونیکی ندارید به هیچ عنوان سعی در تعمیر مایکروویو نکنید زیرا این وسیله دارای قسمتهایی است که با ولتاژ بالا کار میکند و خطر برق گرفتگی و یا خراب شدن بیشتر مایکروفر وجود دارد.
علت جرقه زدن ماکروفر
جرقه در ماکروفر معمولا در اثر برخورد امواج مایکروویو با یک جسم فلزی داخل دستگاه ایجاد میشود. جرقه زدن مایکروفر گاهی با تولید سروصدا هم همراه است. این صداها غیر عادی بوده و نشان دهنده وجود مشکل در مایکروفر است. فراموش نکنید که جرقه زدن مایکروویو امری ناگهانی و خود به خود نیست. اگر نکات لازم را رعایت نکرده باشید، این مشکل زود به زود برایتان پیش می آید. در ادامه نکاتی را به شما می گوییم که از جرقه زدن مایکروفر جلوگیری می کنند.
نکات مهم در جلوگیری از جرقه زدن مایکروفر
اولین نکته این است که هر ظرفی را در مایکروفر قرار ندهید. چرا که برخی از ظروف مانند ظروف فلزی، باعث جرقه زدن می شوند. بنابراین سعی کنید که از این ظرف ها برای گرم کردن غذا استفاده نکنید. همچنین از ظرف هایی که آبکاری شده یا تزیینات فلزی دارند هم استفاده نکنید.
نکته مهم بعدی برای جلوگیری از جرقه زدن مایکروفر این است که سعی کنید همیشه مایکروفر خود را همیشه تمیز نگه دارید. چرا که وجود چربی در استیل داخل مایکروفر باعث جرقه زدن می شود. شستن قطعات و لوازم مایکروفر با سیم ظرفشویی، باعث ایجاد خط و خش می شود. در نتیجه مایکرووفر شروع به جرقه زدن می کند. بهترین روش برای جلوگیری از ایجاد خط و خش و جرقه زدن مایکروویو، خیس کردن قطعات مانندن سینی کف در آب و سپس تمیز کردن آن است.
علت جرقه زدن مایکروفر
۱. قطره های روغن یا مایعات دیگر و تکه های غذا درون ماکروفر
یکی از مواردی که باعث جرقه زدن ماکروفر میشود، تجمع قطرههای روغن، چربی، مایعات و خردههای مواد غذایی در مایکروفر است.
- برای جلوگیری از بروز این مشکل، بعد از هر بار استفاده از مایکروفر، محفظه درون آن، دیوارهها و خصوصا سقف را با دستمالی مرطوب کاملا تمیز کنید.
- همچنین اگر صفحه گردان فلزی یا شیشهای کف مایکروفر، جدا میشود آن را خارج کرده و شستشو دهید و بعد از خشک کردن، آن را سر جای خود قرار دهید.
به این ترتیب میتوانید با تمیز و خشک کردن درون دستگاه، از جرقه زدن مایکروفر جلوگیری کنید.
۲. وجود قطعات فلزی درون ماکروفر
حتی کوچکترین قطعات فلزی میتوانند علت جرقه زدن ماکروفر شوند.
دستگاه را خاموش کرده و آن را از برق بکشید.
سپس درب آن را باز کنید و از خالی بودن مایکروویو از هرگونه اجزای فلزی اطمینان حاصل کنید.
برای مثال هر نوع ظروف فلزی، قاشق، چنگال یا سیم به جا مانده از اسکاچ سیمی و همچنین فویل یا روکشهای آلومینیومی که روی غذا قرار میدهید، میتوانند علت جرقه زدن مایکروفر شوند.
بنابراین توجه داشته باشید که از ظروفی استفاده کنید که برای مایکروفر مناسب هستند.
قبل از استفاده دوباره از دستگاه، مطمئن شوید هیچ ضایعه فلزیای در آن قرار نداشته باشد.
۳. آسیب دیدگی پایه فلزی درون مایکروفر
علت جرقه زدن ماکروفر ، اکثر مایکروفرها دارای یک پایه فلزی برای ایجاد طبقه هستند که ممکن است به مرور زمان دچار فرسایش شود. پایه فلزی را بیرون بیاورید و آن را به دقت بررسی کنید.
به مرور زمان، ممکن است رنگ قسمتی از پایه فلزی مایکروفر پریده باشد یا پلاستیک زیر پایهها از بین رفته باشد که در این صورت میتواند علت جرقه زدن ماکروفر بشود.
برای حل این مسئله، پایه فلزی دستگاهتان باید تعویض شود، از مرغوب بودن پایه فلزی جدید مایکروویو اطمینان حاصل کنید چراکه نوع بیکیفیت آن میتواند باعث آسیب و جرقه زدن مایکروفر شود.
۴. خرابی همزن، علت جرقه زدن مایکروفر
وظیفهی همزن کمک به پخت یکنواخت مایکروفر است. همزن انرژی گرمایی که مگنترون تولید میکند را به صورت یکنواخت توزیع میکند. اگر همزن به خوبی کار نکند انرژی در یک ناحیه از مایکروویو جمع خواهد شد، به جای اینکه در کل محفظه پخش شود، این منجر به سوختگی و جرقه زدن میشود. دو دلیل برای خرابی همزن میتوان در نظر گرفت اول اینکه موتور مشکل داشته باشد و دوم اینکه تسمهی آن خراب باشد.
۵. خرابی کاور انتشار امواج مایکروفر (کاغذ میکاد)
روی دیواره درونی مایکروفر، یک پوشش مستطیلی قرار دارد که کاور انتشار امواج یا همان کاغذ میکاد نامیده میشود. وظیفه آن هدایت انرژی گرمایی به قسمت مرکزی مایکروفر است تا گرما بر قسمتی که شما ظرف حاوی غذا را قرار میدهید، متمرکز شود.
گاها ممکن است ذراتی از غذا بر روی این پوشش قرار بگیرند و یا خود این پوشش آسیب ببیند در این صورت گرمای قطعه مگنترون این ذرات غذایی را میسوزاند و موجب جرقه زدن مایکروفر میشود. کاغذ میکاد را تعویض کنید.
۶. خرابی دیوید ولتاژ بالا
اگر هنگامی که مایکروفر فعال است داخل محفظه جرقه وجود دارد، یکی از از دلایل اتصال کوتاه یا خراب شدن دیود ولتاژ بالا میباشد. دیوید در کنار خازن و مگنترون برای فراهم کردن گرمای لازم پخت در مایکروفر کار میکند. قبل از اینکه بخواهید دیود را بررسی کنید، باید برق ورودی مایکروفر را قطع کنید و قاب را باز کرده و خازن را دشارژ کنید تا از برقگرفتگی اجتناب شود. رسانندگی دیود را با یک مولتیمتر اندازهگیری کنید. دیودها نوعی ابزار الکترونیک هستند که جریان برق در آنها یک سویه است. اگر در یک جهت مقاومت بالا و در جهت دیگر مقاومت کم بود یعنی دیود سالم است. اگر مقاومت از هر دو جهت یکسان بود، باید دیود را تعویض کنید.
۷. خرابی قطعه مگنترون مایکروفر
همان طور که گفتیم، مگنترون از قطعات تولیدکننده انرژی گرمایی در مایکروفر است و خرابی این قطعه نیز میتواند باعث جرقه زدن مایکروفر شود.
۸. وجود مشکل در اتصالات درونی ماکروفر
اتصالات درونی ممکن است ناشی از استهلاک عایق سیمپیچی داخل دستگاه، خرابی قطعات درونی مایکروفر و… باشند. این اتصالات باعث جرقه زدن مایکروفر (در بعضی موارد همراه با دود کردن دستگاه) میشوند و میتوانند به بدنه دستگاه آسیب وارد کنند.
۹. خرابی موتور کف مایکروفر
موتور کف مایکروفر موجب چرخش سینی میشود تا انرژی گرمایی به طور مساوی در ماکروفر توزیع شود. اگر این قطعه به درستی کار نکند، سینی نمیچرخد و حرارت بر یک ناحیه متمرکز میتابد و باعث جرقه زدن مایکروویو میشود.
۱۰.خرابی کوپلینگ کف
یکی دیگر از دلایل و علت جرقه زدن ماکروفر خرابی کوپلینگ می باشد. کوپلینگ قطعه ای است که روی موتور کف برای چرخاندن سینی ماکروفر قرار میگیرد خرابی و دفرمه شدن این قطعه باعث میشود امواج به موتور کف و لبه های شیار کف برخورد کند وجرقه بزند.
از چه ظرف هایی می توان در مایکروفر استفاده کرد؟
برای این که سلامت و طول عمر دستگاه را برای مدت زمان بیشتری حفظ کنید، باید به درستی با آن رفتار کنید. یکی از نکات رفتاری تاثیرگذار، استفاده از ظروف مناسب است. سعی کنید که از ظرف های مجاز مانند ظروف پیرکس استفاده کنید. ظرف هایی که پلاستیک، ملامین یا یکبار مصرف هستند را فقط برای گرم کردن غذای یخ زده استفاده کنید. این ظروف باید در حالت ماکرو استفاده شوند.
فراموش نکنید که قالب هایی که فلزی هستند را فقط در حالت کانوکشن می توانید استفاده کنید. همچنین ظرف هایی که سیلکونی هستند را ابتدا چرب کنید و بعد ماده غذایی را درون آن ها بریزید. این کار مانع از چسبیدن مواد می شود. در بخش بعدی ظرف های غیرمجاز برای استفاده را به شما می گوییم.
ظرف های غیرمجاز در مایکروویو
در ادامه لیستی از ظرف هایی که نباید در مایکروویو استفاده کنید را آورده ایم. سعی کنید که این نکته را همیشه رعایت کرده و تنها ظرف های مناسب را در مایکروویو استفاده کنید.
- ظروف مسی
- ظروف برنجی
- ظروف روحی
- ظروف تفلون
- ظروف نقره و طلا
- ظروف غذاهای آماده
- قوطی کنسرو
- کریستال تراش خورده
- کاغذ کره
تعمیر تخصصی ماکروفر
همانطور که در بالا هم اشاره شده، تعمیر مایکروفر بدون تخصص کافی به خاطر وجود خازن ولتاژ بالا خطر برق گرفتگی دارد. جدای از این موضوع مایکروفرها دارای قسمتهای با تکنولوژی بالا مانند دیود، مگنترون و کنترل پنل دیجیتالی هستند که بررسی و تعمیر آنها نیازمند داشتن اطلاعات کافی در زمینه الکترونیک و دانستن مشخصات فنی مایکروفر بر حسب مدل و شرکت تولیدکننده آن است. تنوع مایکروفرهای موجود، تعمیر را به یک کار کاملاً تخصصی تبدیل کرده است.
تکنسینهای تخصصی مایکروفر در گروه پشتیبان سرویس آموزشهای لازم در زمینه تعمیر مایکروفر را دیده و با تمامی برندهای موجود در بازار آشنا هستند. اگر مشکلی در مایکروفر خود مشاهده میکنید میتوانید با اطمینان خاطر تعمیر آن را به ما بسپارید. برای درخواست تعمیر میتوانید با ما تماس گرفته یا اطلاعات تماس و مدل دستگاه خود را از طریق فرم سفارش آنلاین برای ما ارسال کنید تا همکاران ما برای هماهنگی با شما تماس بگیرید. توجه کنید که فقط سفارشاتی که به صورت آنلاین ارسال شوند شامل ۱۰٪ تخفیف هستند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.