۳ دلیلی که فر برقی فیوز را میپراند
جمعه است و قصد کردهاید که خانواده را به یک غذای عالی مهمان کنید اما همین که فر برقی را روشن میکنید، فیوز میپرد و برق کل خانه میرود. فیوز را میزنید و دوباره کلید فرتان را میزنید. اما همان داستان دوباره تکرار میشود. حالا دیگر نگران میشوید، در اینجا دلایلی که ممکن است باعث پریدن فیوز شود را بررسی میکنیم.
اگر برق شما به دفعات برود ممکن است دلایل مختلفی پشت آن باشد. به عنوان یک قاعدهی کلی، اگر برق شما با روشن کردن فرتان برود علت آن معمولآ مدار یا سیمکشی فر است. اما اگر برق شما زمانی که عملکرد خاصی در فرتان را فعال میکنید می رود احتمالآ علت آن خرابی قطعه مرتبط با آن عملکرد است.
تعمیرکار تخصصی فر برقی میتواند با انجام بررسیهای مختلف به علت احتمالی قطع برق پیببرد. اینجا نمونههایی از این دست بررسی ها را میتوانید بخوانید:
۱) مشکل سیم کشی ساختمان
تعمیرکار شما میتواند چک کند ببیند آیا سیم کشی زیر فشار اضافی قرار گرفتهاست. در گام نخست آنها بررسی میکنند تا ببینند دستگاههای دیگری به همان مداری که فر شما به آن متصل است وصل هستند یا خیر. اگر این گونه است بقیهی دستگاه ها را از برق بکشید و فر را دوباره روشن کنید. دیگر نباید خبری از برق رفتن باشد. پس احتمالآ مجبور خواهید شد سیم کشی را ارتقاء بدهید تا ظرفیت آن را بالا برود و یا اینکه بقیه دستگاهها را به سیمکشی و پریز دیگری وصل کنید – معمولآ سیمکشی جداگانهای برای «دوشاخهها» هست.
اگر دستگاه دیگری به جز فرتان به سیم کشی یا پریز مد نظر شما وصل نباشد آنوقت آنها به سراغ چنین مواردی میروند:
- با یک آمپر متر چنگکی فشار برق روی مدار سیم کشی را زمانی که فر روشن میشود اندازه میگیرند و اگر مدار تحمل چنین فشاری را نداشت به شما میگویند که به دنبال ارتقای مدار سیم کشی باشید.
- خرابی فیوز یا دیگر مشکلات سیم کشی هم ممکن باعث قطع برق شود. از یک برقکار کاربلد بخواهید که ببیند عایق کشی سیمهای مدار مشکلی نداشته باشند. برقکار میتواند برای تست کردن فیوز، فیوز دیگری در همان سطح را از مداری صحیح و سالم جایگزین آن کند.
۲) مشکل دوشاخه یا سیم فر
تعمیرکار میتواند زمانی که فر خاموش است جریان را اندازه بگیرد. در حالت عادی جریان باید صفر باشد. اگر جریان بیشتر از ۳۰۰ میلیآمپر باشد احتمال خرابی سیم فر هست. تعمیرکار میتواند فر را از برق بکشد و ببیند دوشاخه دوده نگرفته و یا اینکه سیم کشی معیوبی نداشته باشد. برخی از تولید کنندگان فر برقی را به بلوک های ترمینال مجهز میکنند تا امکان مطابقت سیم و دوشاخه با استاندارد محل استفاده وجود داشته باشد (این در حالتی است که فر شما با استاندارد کشوری دیگر ساخته شده باشد. فرهای برقی ایرانی چنین مشکلی نخواهند داشت). پس اگر همین تازگیها فرتان را خریدهاید، دفترچهی راهنمای آن را بخوانید تا نحوهی صحیح اتصالات را یاد بگیرید.
اگر هم فرتان قدیمی است سری به بلوک ترمینال بزنید و ببینند درست هستند. بلوکهای ترمینال معمولآ به مرور زمان کارآییشان را از دست میدهند و در چنین شرایطی برای خریدن مدل مناسب باید از تعمیرکار مشورت بگیرید.
۳) مشکلات دیگر قطعات فر
برای اینکه مطمئین شوید مشکل از خود فر برقی نیست، اول مطمئن شوید هیچ دستگاه دیگری به مدار برقی که فر به ان متصل است وصل نباشد. فر را با دمای پایین روشن کنید. اگر فیوز بلافاصله نپرید پس فیوزی که فر از آن استفاده می کند مشکلی ندارد.
حالا دمای فر را بالا ببرید. اگر با بالا رفتن دما برقتان رفت، پس به احتمال زیاد مشکل به یکی از المنتها مربوط میشود. حالا شما به یک المنت جدید نیاز دارید تا مشکل را حل کند. به یک متخصص تعمیر فر برقی زنگ بزنید تا آن را برای شما عوض کند.
قطعات دیگری که ممکن است باعث قطع برق شوند:
- کلید فرمان (کلیدی که برای تغییر عملکردهای فر استفاده میشود)
- فن ها
- ترموستاتها
- لامپ داخلی
با استفاده از فرآیند حذف میتوانید علت مشکل را بفهمید، به این ترتیب که عملکردهای مشخصی از فرتان را فعال میکنید و منتظر میشوید ببینید که آیا فقط وقتی یک عملکرد خاص فعال میشود برق میرود.
ابزارهای خاصی هم هست که به شما امکان میدهد بفهمید قطعات فر به شکل صحیح عمل میکنند. در هر صورت اگر از برق سر رشتهای ندارید بهتر است که از تعمیرکار کمک بگیرید.
قطع شدن برق میتواند به علت وجود اتصال کوتاه در هر جایی از خانهتان باشد. اگر یکی از وسایل منزلتان بیشتر از یک بار یا دو بار باعث قطع برق شد حتمآ با یک برقکار مجرب تماس بگیرد تا به آن رسیدگی کند.
لطفآ به یاد داشته باشید که:
لوازم خانگی را مطابق آن چه که در دفترچه راهنمای آنها آمده مرتب سرویس کنید. در صورتی که مشکلی در وسایل خانگیتان مشاهده کردید با مهندس همان دستگاه تماس بگیرید تا آن را تعمیر کند. فراموش نکنید که اگر دستگاهتان ایرادی جزئی داشت نیز باید اقدام به سرویس آن کنید تا از آسیب دیدن بیشتر آن جلوگیری شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.