هنگام آتش گرفتن لوازم الکتریکی چه کار باید کرد؟
آتش گرفتن وسایل الکتریکی و لوازم خانگی ترسناک و بینهایت خطرناک است، ولی راههایی برای آمادگی در برابر چنین شرایطی وجود دارد. هنگام آتش گرفتن یکی از وسایلتان حفظ خونسردی حائز اهمیت است. از این دستورالعمل پیروی فرمائید تا منزلتان را در برابر آتشسوزی وسایل الکتریکی و لوازم خانگی ایمن نگه دارید.
پیشگیری از آتشسوزی برق
با پیروی از چند قانون ساده در خصوص ایمنی لوازم خانگی میتوانید از آتشسوزی برق پیشگیری کنید. لوازم خانگی زیادی را به یک پریز وصل نکنید –در چنین شرایطی سیم با بار اضافه روبهرو میشود و جرقه تولید میکند، بالاخص چنانچه مقادیری وسایل همچون کاغذ یا لباس در نزدیکی پریز نگهداری میشود. بدین خاطر که وسایل بزرگ پیوسته به برق متصل هستند به راحتی خطری که از جانب آنها تهدید میشود به فراموشی سپرده میشود، ولی این لوازم خانگی نیز به اندازه وسایل کوچکی همچون توسترها یا بخاریها خطر آتشسوزی میآفرینند. نباید اجازه داد وسایل بزرگی مثل ماشین لباسشویی یا ماشین ظرفشویی در طول شب یا وقتی در منزل حضور ندارید فعال باشند، از قراردهی یخچال فریزر در معرض نور مستقیم خورشید خودداری فرمائید تا سیستم سرمایشیشان بیش از حد فعال نباشد. به شکل منظم همه پریزها را برای شناسایی گرمای بیش از حد، آثار سوختگی و صدای وزوز یا خردشدگی که نشاندهنده بروز قوس الکترونیکی است بررسی فرمائید. حتماً در هر اتاق منزلتان حداقل یک تشخیص دهنده دود نصب باشد و جهت حفظشان در شرایطی مناسب به طور منظم آنها بررسی کنید.
نبایدها
در صورت وقوع آتشسوزی، خالی کردن سطلی از آب روی آتش وسوسه کننده است، ولی بهخاطر داشته باشید برای خاموش کردن آتش برق هیچگاه نباید از آب استفاده کرد. آب رسانای برق است و ریختن آن بر روی یا نزدیک منبع برق میتواند شوک الکتریکی شدیدی به شما وارد آورد. اینکار امکان بدتر شدن آتش را نیز در پی دارد. آب میتواند جریان برق را به سایر بخشهای منزل هدایت کند و خطر آتشسوزی سایر مواد قابل اشتعال در آن نزدیکی را ایجاد کند.
نحوه خاموش کردن آتش برق
اولین کاری که باید انجام دهید از برق کشیدن دستگاه و زنگ زدن به اداره آتشنشانی است. حتی اگر فکر میکنید خودتان از پس آتش بر خواهید آمد، داشتن پشتیبان در صورت از کنترل خارج شدن آتش مهم است.
در رابطه با آتشسوزی کوچک میتوانید برای ملایمتر کردن شعلهها از جوش شیرین استفاده کنید. پوشانیدن ناحیه ذوب شده یا آتش گرفته با جوش شیرین از رسیدن جریان اکسیژن به شعلهها جلوگیری میکند و حداقل خطر برقگرفتگی را دارد. سدیم بیکربنات یکی از ترکیبات جوش شیرین است که ماده مشابه استفاده شده در کپسولهای اطفای حریق استاندارد است. همچنین برای ملایمتر ساختن آتشی کوچک میتوانید از پتو استفاده کنید، ولی تنها در صورتی که آتش به اندازۀ کافی کوچک باشد که پتو را طعمه آتش نسازد.
در رابطه با آتشسوزیهای بزرگ از کپسول اطفای حریق نوع C استفاده کنید. باید اطمینان حاصل کنید که در همه حال یک کپسول اطفای حریق نوع C یا چند منظوره در منزلتان دارید. کپسولهای اطفای حریق را نیز به شکل منظم وارسی فرمائید تا مطمئن شوید تاریخ استفادهشان نگذشته باشد. چنانچه کپسولی سالم در اختیار دارید، کافی است ضامن بالای آن را خارج سازید، شیلنگ را به طرف آتش بگیرید و اهرم را فشار دهید. چنانچه شعلهها به قدری بزرگ است که به تنهایی توانایی مقابله با آن را ندارید یا فکر میکنید راه خروجتان را مسدود خواهد ساخت، سریعاً ساختمان را ترک کنید، در را پشت سر خود ببندید و منتظر رسیدن نیروهای امدادی اداره آتشنشانی بمانید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.