پشتیبان سرویس
  • خانه
  • خدمات ما
    • تعمیر یخچال فریزر
    • تعمیر ماشین لباسشویی
    • تعمیر ماشین ظرفشویی
    • تعمیر و سرویس کولر گازی
    • تعمیر ماکروفر (مایکروویو)
    • تعمیر و سرویس پکیج
    • تعمیر اجاق گاز و فر
    • تعمیر جاروبرقی
  • آموزش تخصصی
  • مطالب ویژه
  • ویدیوهای آموزشی
  • ارورها
  • درباره ما
    • ویژه همکاران
    • ارتباط با ما
  • سفارش آنلاین
  • منو منو
مطالب ویژه

اجزاء جاروبرقی و نکات نگهداری آن

جارو برقی که برای جمع آوری زباله و نظافت محیط به کار می‌رود با شکل‌ها و توان‌های مختلف تولید و به بازار مصرف ارائه می‌گردد. در این نوشته در رابطه با اجزاء جاروبرقی و نکاتی در رابطه با نگهداری جاروبرقی را مطرح می‌کنیم.

ساختمان و اجزاء تشکیل دهنده جارو برقی: این وسیله از نظر ساختمان به دو قسمت کلی تقسیم می‌شود که عبارتند از:

الف- اجزاء الکتریکی

۱- موتور

مهم‌ترین قسمت الکتریکی جارو برقی را موتور آن تشکیل می‌دهد که از نوع یونیورسال است. موتورهای یونیورسال را در مبحث موتورهای الکتریکی از فهرست لوازم برقی به طور کامل شرح داده‌ایم لذا از تکرار مجدد آن مطالب صرف‌نظر می‌شود.

۲- مدار الکتریکی و الکترونیکی جارو برقی

ساده‌ترین نوع مدار الکتریکی جارو برقی کلید (معمولا دو حالته) روشن و خاموش و همچنین لامپ (در بعضی موارد) می‌باشد. کلیدها از نوع فشاری بوده و سر راه فاز یا نول اصلی مدار قرار می‌گیرند. لامپ خبر در اکثر جارو برقی ها با اتصال کابل جارو به پریز برق روشن شده و بیانگر آمادگی دستگاه جهت آغاز به کار است. در بعضی از جارو برقی‌ها، علاوه بر کلید اصلی تعبیه شده بر روی بدنه، کلید دیگری نیز بر روی لوله مکنده وجود دارد که عمل روشن و خاموش نمودن دستگاه را از همان نقطه میسر می‌سازد. جارو برقی های مذکور در واقع مجهز به ترانس ایزوله هستند. ترانس ایزوله یک رله مغناطیسی است که از سیم‌پیچ با اهم بالا به منظور ایجاد میدان مغناطیسی جهت جذب اهرم کلید استفاده نموده و علاوه بر اهرم از هسته فلزی و کلید متصل به اهرم تشکیل شده است. با وصل کلید روی دسته جارو برقی، مدار رله بسته شده و از آن جریان می‌گذرد. عبور جریان در رله میدان مغناطیسی لازم جهت جذب اهرم را فراهم می‌آورد. کلید ترانس ایزوله، تیغه‌های قوی جهت عبور فاز اصلی مدار را داراست از این رو با بسته شدن کلید، فاز به موتور رسیده و از آنجا که نول قبلا به موتور داده شده بود شروع به کار می‌کند. هرگاه کلید روی لوله مکنده به حالت قطع درآید، مغناطیس رله قطع شده و فشار یک فنر، کلید رله را به حالت باز در خواهد آورد و موتور خاموش می‌شود. استفاده از ترانس ایزوله دو حسن را تواما در بر خواهد داشت.

اولا از آنجا که اهم سیم‌پیچ رله بالاست، ولتاژ موجود روی کلید تعبیه شده در لوله مکنده بسیار پایین است و احتمال برق گرفتگی در حال کار با جارو شدیدا کاهش می‌یابد.

ثانیا پایین بودن ولتاژ کلید رله این امکان را بوجود می‌آورد که از سیم‌های نازک‌تری برای ایجاد ارتباط مابین کلید و رله استفاده شود. اگر ولتاژ تا به این حد پایین نبود، اجبارا قطر سیم رابط افزایش می‌یافت و عبور سیم رابط با قطر بالا از جداره‌های لوله خرطومی جارو برقی، از انعطاف آن می‌کاست و در آن حالت کار با لوله مکنده قدری مشکل می‌شد. جدا از محاسن مذکور وجود کلید بر روی لوله مکنده کار با جارو برقی را آسان‌تر می‌سازد زیرا برای قطع و راه‌اندازی جارو برقی وقت کمتری در حال کار صرف خواهد شد. در این مدل برای قطع و وصل موتور دو کلید وجود دارد. کلید اول بر روی بدنه قرار گرفته و کلید دوم روی لوله مکنده تعبیه شده است.

علاوه بر قطعات مذکور در بعضی از جارو برقی ها مانند الکترولوکس از کلیدهای فشاری مخصوص (میکروسوئیچ) استفاده شده که اگر قطعات بدنه (در پوش پشت موتور) و یا بدنه مخصوص موتور یا بدنه مربوط به جمع‌آوری زباله درست بسته نشوند، این کلیدها در حالت باز بوده و مدار داخلی قطع است (جارو برقی روشن نمی‌شود).

در بعضی مدل‌های دیگر سر راه موتور از فیوز حرارتی مخصوص (اورلود) استفاده شده که با پر شدن کیسه زباله و به تبع آن افزایش جریان موتور، این قطعه تحریک شده و موتور را خاموش می‌کند. اگر زباله‌ها خالی نشوند، چند لحظه بعد از روشن شدن موتور، خاموش شدن خودکار آن تکرار می‌گردد.

همچنین در بعضی از جارو برقی ها یک مدار الکترونیکی تنظیم کننده دستی ولتاژ کار موتور (دیمر) نیز در نظر گرفته شده که به توسط گردش ولوم این مدار می‌توان موتور را در توان‌های مختلف به کار گرفت.

عمل کنترل دور موتور در انواع دیگر بتوسط خروجی‌های متفاوت بالشتک‌ها انجام می‌گیرد. (شکل زیر).

ب- اجزاء مکانیکی

۱- بدنه دستگاه

شکل ظاهری قطعات مکانیکی جارو برقی ها بر عکس قسمت الکتریکی از تنوع بسیار زیادی برخوردار است. به طوری که هر سازنده بر حسب طراحی خاص خود، ساختمان خارجی دستگاه را می‌سازد. در ضمن هدف سازندگان این نوع وسیله این است که تا حد امکان تولیدشان از نظر ظاهری با محصولات کارخانه‌های مشابه متفاوت باشد، در نتیجه نمی‌توان یک استاندارد واحد برای قسمت مکانیکی این وسیله اتخاذ کرده و به عنوان مسئله تعمیر و نگهداری مطرح ساخت. بنابراین یک نمونه را انتخاب کرده و به عنوان الگو مورد بررسی قرار می‌دهیم. بدنه دستگاه جارو برقی معمولا از دو قسمت اساسی تشکیل می‌شود:

یک قسمت دربرگیرنده موتور، کلید، سیم جمع‌کن، لامپ خبر و احتمالا مدار الکتریکی کنترل دور موتور. و قسمت دیگر جایگاه قرارگیری کیسه زباله است. این دو قسمت توسط یک قفل و ضامن بازکننده از یکدیگر جدا می‌گردد. و مابین دو قسمت از فیلترهای مخصوص استفاده می‌شود تا هوای مکیده شده توسط جارو برقی قبل از ورود به محفظه موتور از وجود ذرات غبار پاک گردد.

۲- سیم جمع کن

سیم جمع‌کن را می‌توان عضو مشترک قطعات الکتریکی و مکانیکی دانست. قسمت الکتریکی آن عبارت است از کابل برق و دو شاخه و پلاتین‌های اتصال برق به حلقه‌های مسی- شاخک‌های انتقال برق به داخل جارو برقی. استفاده از سیم جمع‌کن، علاوه بر آن که کابل برق دستگاه را در هنگام خاموشی، از نظز پنهان نموده و خطر آسیب رسیدن به آن را کاهش می‌دهد، در هنگام کار نیز جابجایی جارو برقی را میسر می‌سازد. اساس کار به این ترتیب است که انتهای سیم رابط جارو در داخل سیم جمع‌کن به کنتاکت‌هایی بسته می‌شود که این کنتاکت‌ها به ریل‌های دوار متصل است. این ریل‌ها در واقع بر روی چرخ قرقره سیم جمع‌کن تعبیه شده و با کشیدن کابل به بیرون از جارو، همراه چرخ به گردش در می‌آیند. برای آنکه اتباط برق موتور با شبکه در این زمان (هنگام کشیدن کابل یا حرکت جارو برقی) قطع نشود شاخک‌های ثابت که به ریل پایین و دیگری به ریل بالا متصلند در تمام لحظات ارتباط را حفظ نموده و از آنجا که حالت فنری دارند به ریل‌ها و در واقع سیم جمع‌کن اجازه چرخش می‌دهند و از سوی دیگر فاز و نول را دریافت نموده و به داخل جارو برقی و موتور می‌رسانند. در شکل زیر ریل‌ها و سیم جمع‌کن

۳- فیلتر

با روشن شدن موتور جارو برقی، هوا به داخل آن مکیده شده و زباله را جمع‌آوری می‌کند. هوایی که به داخل جارو مکیده می‌شود علاوه بر زباله گرد و غبار را نیز به همراه خواهد داشت. اگر ذرات غبار از هوای مکیده شده جدا نگردند، هوایی که از قسمت موتور خارج می‌شود به داخل منزل نفوذ نموده و محیط را آلوده می‌سازد. برای رسیدن به این منظور سر راه هوای خروجی از کیسه و قبل از آن که این هوا به قسمت موتور برسد از لایه‌های اسفنجی استفاده می‌شود. اسفنج فشرده در واقع نقش فیلتر یا پاک‌کننده هوای خروجی را بر عهده دارد.

اگر فیلتر بیش از حد کثیف شود، هوا به سختی از آن عبور می‌کند از این رو لازم است در فواصل زمانی معین (متناسب با کار کرد جارو برقی) نسبت به شستشوی آن اقدام نمایید. در واقع می‌توان گفت از جمله عواملی که منجر به کاهش مکش جارو می‌شوند یکی کثیف بودن فیلتر است.

هر گاه مسیر مکشی جارو مسدود گردد و موتور نتواند آزادانه هوا را به داخل جارو برقی بمکد، جریان دریافتی آن افزایش یافته و به موتور آسیب خواهد رسید. در اکثر جارو برقی ها از یک نمایشگر وضعیت مکش استفاده می‌شود. همزمان با محدود شدن مسیر مکش، موتور هوای درون محفظه را می‌مکد در این هنگام هوای داخل لوله نمایش‌گر مکیده شده، و سوپاپ را به طرف عقب خواهد کشید. قسمتی از سوپاپ را با رنگ زرد به عنوان خطر مشخص ساخته‌اند و هر گاه این قسمت از سوپاپ در مقابل شیشه نمایانگر قرار بگیرد، وضعیت موتور در حالت دشواری خواهد بود. ممکن است مسدود شدن مسیر مکش از پر شدن کیسه زباله و یا وجود یک شی خارجی در لوله مکش مانند پلاستیک یا پارچه باشد. قبل از یافتن مورد و بر طرف نمودن این عیب مجاز به روشن نمودن مجدد جارو برقی نیستیم.

با پشتیبان سرویس بیشتر بدانیم…

مطالب مرتبط :

  • عیب یابی و تعمیر جارو برقی

 

مرکز تخصصی تعمیرات جارو برقی پشتیبان سرویس

مرکز تعمیرات تخصصی جارو برقی پشتیبان سرویس با کادر مجرب و تجهیزات فنی بروز آماده ارائه تعمیرات تخصصی جاروبرقی در برندها و مدل‌های مختلف می‌باشد. خدمات ما دارای ۶ ماه ضمانت و خدمات پس از فروش می‌باشد. اگر برای تعمیر درست جاروبرقی خود دارای حساسیت هستید، به ما اعتماد کنید، دقت و توجه تکنسین‌های ما شما را غافل‌گیر خواهد کرد. با ما تماس بگیرید یا اگر می‌خواهید از ۱۰٪ تخفیف در خدمات برخودار شوید فرم آنلاین درخواست تعمیرات ما را پر کنید.

مطالعه مطالب زیر را توصیه می‌کنیم

  • آموزش تعمیر لوازم خانگی آبمیوه گیریآموزش تعمیر و عیب یابی دستگاه آبمیوه گیری
  • راهنمای خرید ماشین لباسشوییراهنمای خرید ماشین لباسشویی
  • ویژگی‌های ماشین لباسشویی
  • راهنمای تعمیرات تلویزیون سامسونگ
  • آموزش راهنمای تعمیرات تلویزیون ال جی
  • ویژگی‌های آشپزخانه هوشمند
  • آشپزخانه هوشمند با شما
  • جاروی هوشمند Dyson 360 Eye
نظر شما چیست؟‌
۱ ستاره۲ ستاره۳ ستاره۴ ستاره۵ ستاره
(7 رای, متوسط: 4,43 از 5)
Loading...
/۰ دیدگاه /توسط
برچسب ها: آموزش تعمیر جارو برقی, پشتیبان سرویس, تعمیر جاروبرقی, مقایسه جاروبرقی, نکات مهم و جالب در نگهداری جاروبرقی
اشتراک این مطلب
  • Share on WhatsApp
0 پاسخ

اگر سوال یا دیدگاهی دارید بنویسید تا پاسخ دهیم

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن‌های تماس پشتیبان سرویس

دفتر مرکزی:  ۳۳۱۳۱۰۶۷ ۰۲۱

شمال تهران: ۲۲۸۹۹۲۲۷ ۰۲۱

شرق تهران: ۷۷۴۹۱۵۹۶ ۰۲۱

غرب تهران: ۴۴۸۵۹۰۱۷ ۰۲۱

ساعات کاری:

شنبه تا چهارشنبه: ۰۸:۰۰ – ۲۰:۰۰

پنج‌شنبه: ۸:۰۰ – ۱۸:۰۰

جمعه:‌ ۱۰:۰۰ – ۱۴:۰۰

ایمیل:

[email protected]

مطالب ویژه

  • ماشین ظرفشویی بوشمروری بر انواع ماشین ظرفشویی بوش
  • اجزاء جاروبرقی و نکات نگهداری آن
  • تصفیه‌کننده هواتصفیه کننده هوا چیست؟ هر آنچه را که لازم است بدانید
  • رطوبت ساز۷ نکته در مورد نگهداری و مراقبت از رطوبت‌ساز
  • هود آشپزخانهچگونه آلودگی هوای آشپزخانه را کاهش دهیم

آموزش‌های تخصصی

  • سرویس آبگرم‌کن پکیج گازیآموزش تعمیر و سرویس پکیج دیواری – گازی و برقی
  • راهنمای تعویض برد کنترل دمای یخچال
  • سرویس و جرم گیری ماشین ظرفشویی و راه های از بین بردن بوی بد ماشین ظرفشوییچگونه بوی بد ماشین ظرفشویی را از بین ببریم ؟ بهترین راهکار ها
  • نحوه تعویض کنترل برد رابط کاربری کولر گازی پنجره‌ای
  • تعمیر و سرویس ماشین ظرفشوییآموزش تعمیر و سرویس ماشین ظرفشویی

نمایندگی مرکزی و جنوب تهران

تلفن: 33131067-021

محدوده نمایندگی مرکزی تهران:

منیریه، گمرک، نازی‌آباد، خانی‌آباد، خزانه، کیان‌شهر، بریانک، پیروزی، نیرو هوایی، صفا، افسریه، بهارستان، دروازه شمیران، شکوفه، مشیریه، شهر ری، نازی آباد، میدان خراسان، خاوران

نمایندگی غرب تهران

تلفن: 44859017-021

محدوده نمایندگی غرب تهران:

سعادت آباد، شهرک غرب، پونک، جی، باغ فیض، شهران، ستارخان، صادقیه، گیشا، اکباتان، سردارجنگل، کاشانی، المپیک، آزادی، درکه، تهرانسر، شهرآرا، شهرزیبا، مرزداران، فردوس، اوین، ایوانک

نمایندگی شمال تهران

تلفن: 22899227-021

محدوده نمایندگی شمال تهران:

نیاوران، دزاشیب، پاسداران، فرمانیه، ازگل، ارتش، تجریش، زعفرانیه، قیطریه، چیذر، اختیاره، قلهک، ظفر، میرداماد، جردن، نوبنیاد، شریعتی، هفت تیر، یوسف آباد، سهروردی، وزرا، الهیه، گاندی

نمایندگی شرق تهران

تلفن: 77491596-021

محدوده نمایندگی شرق تهران:

تهرانپارس، حکیمیه، رسالت، هفت حوض، سراج، دلاوران، شمیران نو، هنگام، نارمک، مجیدیه، بهار، سبلان، دردشت، نظام آباد، علم و صنعت، پیروزی، پلیس، کرمان، مدنی، امام حسین، تهران نو

به علت خرابی تلفن‌ها با شماره‌های زیر تماس بگیرید

02133560006

02133561932

02133122837

02133135476

در ایام تعطیلات برای تعمیرات فوری شبانه‌روزی از سفارش آنلاین استفاده کنید.

برای تعمیرات فوری
فرم سفارش تعمیرات را پر کنید

سفارش آنلاین
© ۱۳۹۵-۱۴۰۲ کلیه حقوق این وب‌سایت برای پشتیبان سرویس محفوظ می‌باشد.
رفتن به بالا