درست یا غلط؟ باورهای خندهدار دربارهی ماکروویو که نباید قبول داشت
آیا مایکروفر سرطان زا است ؟ هرچیزی را که میشنوید قبول نداشته باشد. ماکروویو واقعاً سالم است.
ایمیلها و پستهای شبکههای اجتماعی را پاک کنید. بیشتر مطالبی که راجع به ماکروویو میخوانید که درست نیستند. بخصوص در این زمانه که با گسترش شبکههای اجتماعی گاها افرادی بدون تخصص و فقط برای سودجویی اقدام به انتشار سخنانی بیپایه و اساس میکنند. در اینجا چند باور مرسوم در باره ماکروویو و حقایق پشت آن را بررسی میکنیم. در نظر داشته باشید مایکروفر و مایکروویو در این مطلب یکی هستند.
آیا مایکروفر سرطان زا است ؟
باور اشتباه ۱: ماکروویو باعث سرطان میشود
واقعیت: این مورد سالهاست که مطرح است. ماکروویو با استفاده از امواج رادیویی (RF) کار میکند، که در طیف الکترومغناطیسی دارای کمترین انرژی هستند. این نوع امواج در طول شب و روز اطراف شما هستند. از مایکروفر استفاده بکنید یا نه؟ امواج رادیویی تولید شده توسط فرهای ماکروویو خیلی متمرکزتر از انواع دیگر روزمره هستند، با این حال، این مواج داخل محفظه هستند و براساس انجمن سرطان آمریکا تا زمانی که به درستی استفاده شوند هیچ تهدید ندارند. و فقط باعث جنبش ملوکولی درون مواد غذایی می شود.
باور اشتباه ۲: غذاهای ماکروویویی خطرناک هستند
واقعیت: در طول سالها این باور به شکلهای مختلفی در اینترنت و شبکههای اجتماعی مطرح شده است. برخی فکر میکنند که ماکروویو غذا را رادیواکتیو میکند، در حالی که برخی عقیده دارند که مواد شیمیایی از ظروف داغ شده به داخل غذا تراوش میکند.
ماکروویو کردن غذا آن را رادیواکتیو نمیکند. ماکروویوها رادیواکتیو نیستند، آنها امواج الکترومغناطیسی هستند، از این رو ممکن نیست که آنها بتوانند غذا را رادیواکتیو کنند. امواج ماکروویو به داخل غذا نفوذ میکنند و باعث میشوند که ملکولهای آب و دیگر ملکولهای نامتقارن از نظر الکتریکی شروع به ارتعاش کرده و این انرژی ارتعاشی غذا را گرم میکند.
آیا مایکروفر سرطان زا است ؟
احتمالی هست که هنگام پختن غذا در ماکروویو مواد شیمیایی خطرناک را به داخل غذا تراوش کنند؟ نه تا زمانی که شما از ظروف مخصوص ماکروویو که دارای سرب، BPA یا فتالات نیستند استفاده کنید. در این صورت غذا سالم خواهد ماند. در حالی که بیشتر افراد فکر میکنند همه پلاستیکها بد هستند، مثلاً سیلیون یک از مواد مناسب برای ماکروفر میباشد.
باور اشتباه ۳: ماکروویو مواد مغذی غذا را از بین میبرد
واقعیت: این هشدار که توسط گروههای آنلاین مربوط به تغذیهی سالم منتشر میشود کاملاً غلط نیست، اما به اشتباه برداشت میشود. مواد مغذی در برابر حرارت شکسته میشود، مهم نیست که منبع حرارت شعله اجاق و فر، آتش، زغال یا ماکروویو باشد. پختن غذا در آب و دیگر مایعات هم میتواند باعث خروج مواد مغذی از غذا شود. از آنجایی که پختن غذا با ماکروویو سریع است و از آب خیلی کمتری استفاده میشود پس مواد مغذی در مایکروفر بیشتر از روشهای دیگر مانند آبپز کردن حفظ میشود.
آیا مایکروفر سرطان زا است ؟
باور اشتباه ۴: آب ماکروویو شده دیانای را تغییر داده و گیاهان را میکشد
واقعیت: تصور میشود که آبی که توسط ماکروویو گرم شده، آنقدر تغییر میکند که وقتی به یک گیاه داده شود آن را خشک میکند. بعضی افراد تصور میکنند که ماکروویو دی ان ای مواد غذایی را از بین میبرد و باعث میشود که بدن آنها را تشخیص ندهد.
آیا ماکروویو دی ان ای را تغییر میدهد؟ نه. اصلاً خود آب دارای دی ان ای نیست، با این حال شاید با دیانای از موجودات زنده آلوده شده باشد. همانطور که قبلاً هم اشاره شد، ماکروویو کردن فقط باعث ارتعاش ملکولهای غذا میشود، و نمیتواند ساختار ملکولها را تغییر دهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.