پشتیبان سرویس
  • خانه
  • خدمات ما
    • تعمیر یخچال فریزر
    • تعمیر ماشین لباسشویی
    • تعمیر ماشین ظرفشویی
    • تعمیر و سرویس کولر گازی
    • تعمیر ماکروفر (مایکروویو)
    • تعمیر و سرویس پکیج
    • تعمیر اجاق گاز و فر
    • تعمیر جاروبرقی
  • آموزش تخصصی
  • مطالب ویژه
  • ویدیوهای آموزشی
  • ارورها
  • درباره ما
    • ویژه همکاران
    • ارتباط با ما
  • سفارش آنلاین
  • منو منو
مطالب ویژه

کدام لوازم خانگی بیشترین برق را مصرف می‌کند؟

متوسط مصرف سالانه لوازم خانگی

هر ماه قبض برق جدید به دست‌تان می‌رسد و تقریباً خواندن آن ترسناک جلوه می‌دهد. هر بار خواندن آن به بازی حدس و گمان بدل گشته است: آیا هزینه آن نسبت به دوره‌ی قبل بیشتر شده است یا کمتر؟ حتی در برخی از ماه‌های مشخص سال کنجکاو می‌شوید که چگونه و چرا قبض‌ها تا این حد غیر منصفانه محاسبه شده‌ است. در پاره‌ای از مواقع بهتر است برای تصمیم‌گیری راجع به استفاده کمتر از لوازم خانگی پرمصرف، آن وسایلی را بیابید که بیشترین انرژی را در منزل‌تان مصرف می‌کند. در اینجا اطلاعاتی راجع به چهار وسیله‌ی اولی که بیشترین مصرف برق را در منزل‌تان دارند و شیوه‌های کارآمد برای کاهش هزینه‌ی کلی قبض در هر ماه به‌دست خواهید آورد.

ماشین لباسشویی، یخچال، ماشین ظرفشویی و اجاق یا فر برقی چهار وسیله بزرگ خانگی هستند که نسبت به دیگر لوازم خانگی (به غیر از کولر گازی که دارای مصرف برق خیلی بالایی است) بیشترین مصرف را دارند.

1. ماشین ظرفشویی

طبق پژوهش‌های انجام شده، سالانه تنها مقدار کم برق مصرفی مربوط به ماشین ظرفشویی است. در حالیکه این وسایل در طول سال برق بسیار کمی استفاده می‌کنند، از سوی دیگر مقدار مصرف آب بسیار بالایی دارند. استفاده از ماشین ظرفشویی‌هایی دارای صلاحیت رتبه‌بندی ستاره سبب می‌شود سالانه صدها لیتر و همچنین مقادیر زیادی انرژی صرفه‌جویی کنید. صرف اندکی هزینه‌ی بیشتر برای خرید وسیله‌ای نوآورانه، در دراز‌مدت باعث صرفه‌جویی پول بیشتری می‌شود.

ماشین ظرفشویی برای شستن موثر ظروف از آب داغ استفاده می‌کند ولی از آنجایی که آب ورودی به ماشین ظرفشویی سرد است، ماشین ظرفشویی باید آب را توسط هیتر داخلی گرم کند. بنابراین می‌توان با اتصال ماشین ظرفشویی به آب گرم خانه از میزان مصرف برق کاست. همچنین ماشین ظروف بعد از اتمام شستن ظروف دوباره توسط هیتر ظروف را خشک می‌کند و باز هم می‌توان باز خاموش کردن ماشین ظرفشویی بعد از اتمام شستشو از مصرف بیشتر برق جلوگیری کرد.

2. اجاق یا فر برقی

چنانچه روزی یکبار مجبور به استفاده از اجاق یا فر برقی با دمای ۳۵۰ درجه باشید، تقریباً در سال حدود دو برابر ماشین ظرفشویی برق مصرفی خواهد بود. اگر جزو افرادی هستید که از اجاق، در برخی مواقع با درجه‌ی بالا، زیاد استفاده می‌کنند، بهتر است اندکی سبک زندگی‌تان را تغییر دهید. در هر بار پخت‌و‌پز، سعی کنید وعده‌های غذایی بیشتری بپزید تا لازم نباشد به اجاق به منظور گرم شدن جهت پختن غذاهای تازه فشار وارد آید. با اجرای چند ترفند در شیوه‌ی پخت‌و‌پزتان تفاوت بزرگی در قبض برق ماهانه‌تان احساس خواهید کرد.

استفاده از اجاق برقی هنوز در ایران مانند کشورهای دیگر به خاطر وجود منابع ارزان‌تر گاز مرسوم نشده است. ولی اجاق‌های برق دارای مزایای نسبت به اجاق‌های گازی می‌باشند. در ضمن استفاده نادرست از اجاق گاز خود باعث افزایش مصرف گاز شده و اکثر خانواده‌ها شاهد قبض‌های گاز بالا حتی در فصول غیر سرد هستند.

3. یخچال

این جعبه‌ی خنک در همه حال انرژی مصرف می‌کند. یخچال جزو آن دسته وسایلی نیست که بتوان برای صرفه‌جویی در مصرف برق آن را برای مدتی خاموش کرد. این وسیله‌ی بزرگی است که همواره باید خنک باقی بماند. چنانچه دوست دارید از هزینه‌ی زیاد در مورد این وسیله اجتناب فرمائید، مطمئن شوید در دمای مناسب فعالیت می‌کند و هوای بیش از حد سرد ایجاد نمی‌کند.

در یخچال‌های جدید به لطف استفاده از تکنولوژی‌های مدرن مانند کمپرسور اینورتر، در میزان مصرف برق صرفه‌جویی شده است. البته حتی در یخچال‌های قدیمی‌تر با رعایت اصول استفاده صحیح و همچنین انجام سرویس‌های دوره‌ای مانند تمیز کردن کویل‌ها، بررسی آب‌بندی لاستیک درب و باز و بسته نکردن زیاد یخچال می‌توان به میزان قابل ملاحظه‌ای در مصرف برق صرف‌جویی کرد.

4. ماشین لباسشویی (و خشک‌کن)

شستشو و خشک کردن لباس در خانه همزمان هم لوکس به نظر می‌رسد و هم نوعی نفرین. هر زمان که دوست داشته باشید از همه فواید شستشوی لباس‌ها بهره‌مند خواهید بود ولی انجام اینکار هر ماه برایتان هزینه در بر خواهد داشت. طبق بررسی‌ها، هزینه‌ی متوسط هر خانوار برای استفاده از ماشین لباسشویی سالانه بیشتر از دیگر لوازم خانگی است. استفاده از آب سرد به جای آب گرم برای شستشو یکی از شیوه‌های صرفه‌جویی بیشتر در هزینه است. فقط در صورت لزوم از آب گرم استفاده کنید. حتی خریداری خشک‌کن و شوینده‌های به‌صرفه هم می‌تواند مقداری پول در قبض برق بعدی‌تان صرفه‌جویی کند.

شاید نتوان به طور موثر در میزان مصرف برق یک ماشین لباسشویی صرفه‌جویی کرد ولی می‌توان با استفاده از ماشین لباسشویی در زمان کم بار برقی و اجتناب از استفاده‌ی آن در اوج مصرف از میزان هزینه برقی مصرف کاست. البته این مورد در کنتورهای جدید سه زمانه صادق است. رعایت این نکته برای تمام لوازم خانگی به نفع شما خواهد بود.

داشتن وسایلی با کارایی انرژی تفاوت بزرگی در هزینه‌ی قبوض ماهانه ایجاد می‌کند. همواره می‌توانید در فروشگاه محل زندگی‌تان به‌دنبال وسایلی دارای گواهی بهره‌وری انرژی باشید تا لازم نباشد هیچگاه نگران صادر شدن قبض برقی سنگین باشید. می‌توانید برندهای برتر وسایل را بیابید که هدف‌شان راحت‌تر کردن سبک زندگی‌تان باشد. به‌جای غصه خوردن در خصوص مقدار برق مصرفی‌تان، شروع به استفاده از وسایلی فرمائید که دارای فناوری هوشمند هستند و چنین صرفه‌جویی‌هایی را برایتان انجام می‌دهند.

در صورتي كه شما تصميم داريد براي لوازم خانگي كم مصرف سرمايه‌گذاري كنيد و يا مايليد بارهاي الكتريكي منزل خود را تعيين كنيد شما مي‌توانيد مصرف برق آنها را تخمين بزنيد

فرمول تخمین مصرف برق لوازم خانگی


شما مي‌توانيد براي تعيين انرژي مصرفي يك دستگاه از اين فرمول استفاده كنيد:
مصرف كيلووات ساعت در روز 1000÷ تعداد ساعات مصرفي در روز × مقدار وات

يك كيلووات = 1000 وات
رقم فوق را در تعداد روزهائي كه از دستگاه در طول سال استفاده كرده‌ايد ضرب كنيد. سپس مي‌توانيد با ضرب كردن تعداد كيلووات ساعت در سال در نرخ كيلووات ساعت برق محل خود، هزينه ساليانه برق مصرفي دستگاه خود را محاسبه كنيد.
توجه: براي تعيين تعداد ساعت‌هايي كه يخچال با ماكزيمم مقدار وات كار مي‌كند، مجموع ساعاتي كه يخچال به برق وصل است بر عدد سه تقسيم كنيد. اگرچه يخچال هميشه روشن است ولي براي حفظ درجه حرارت يا در داخل آن موتور يخچال روشن و خاموش مي‌شود.
مثال 1= فن پنجره:
كيلووات ساعت 96=1000÷ (120 روز در سال × 4 ساعت در روز × 200 وات)
16/8 دلار در سال= 5/8 سنت هر كيلووات ساعت ×

مثال 2: كامپيوتر شخصي و مانيتور:
394 كيلووات ساعت= 1000÷ (365 روز در سال × 4 ساعت در روز × 150 + 120 وات)
51/33 دلار در سال= 5/8 سنت هر كيلووات ساعت ×

مقدار وات:
شما مي‌توانيد مقدار وات اغلب لوازم خانگي را در پائين يا پشت آنها يا بر روي پلاك برنجي آنها نگاه كنيد. مقدار وات نوشته شده حداكثر مقدار برقي است كه دستگاه شما دريافت مي‌كند. چون تعداد زيادي از لوازم خانگي داراي دامنه تنظيم‌هاي مختلف هستند (مثلاً ولوم راديو) مقدار واقعي برق مصرفي به درجه تنظيم مورد استفاده آن بستگي دارد.
در صورتي كه مقدار وات روي دستگاه نوشته نشده باشد، شما مي‌توانيد با پيدا كردن جريان (به آمپر) و ضرب كردن آن در ولتاژ مصرف شده توسط دستگاه مقدار وات را تعيين كنيد. اغلب لوازم خانگي در آمريكا از برق 120 ولت استفاده مي‌كنند. لوازم خانگي بزرگتر مانند خشك‌كن لباس، اجاق خوراك پزي برقي از برق 240 ولت استفاده مي‌كنند. آمپر دستگاه ممكن است روي آن در محل وات نوشته شده باشد. در غير اينصورت از يك آمپرسنج با گيره استفاده كنيد و با اتصال گيره به يكي از دو سيم دستگاه جريان آنرا اندازه‌گيري كنيد. شما مي‌توانيد اين نوع آمپرسنج را از فروشگاههائي تهيه كنيد كه تجهيزات الكتريكي و الكترونيكي مي‌فروشند. در حاليكه دستگاه روشن است مقدار جريان را از روي صفحه نشاندهنده آمپرسنج بخوانيد.
در هنگام اندازه‌گيري جريان موتور دستگاه توجه كنيد كه آمپرسنج حدود مقدار جريان را در اولين ثانيه‌اي كه موتور شروع به كار مي‌كند سه برابر بيشتر از زماني كه به آرامي كار مي‌كند نشان مي‌دهد.
تعداد زيادي از لوازم خانگي هنگامي كه كليد آنها خاموش مي‌شود مقدار كمي برق مصرف مي‌كنند. اين شرايط را اصطلاحاً بارهاي فانتوم Phantom مي‌گويند كه در اغلب لوازم برقي مانند تلويزيون، سيستم استريو، كامپيوتر و لوازم آشپزخانه وجود دارد. اغلب بارهاي فانتوم، مصرف انرژي لوازم برقي را چندين وات ساعت افزايش مي‌دهند. براي جلوگيري از جريان يا بيرون كشيدن دو شاخه دستگاه از داخل پريز، برق دستگاه را به طور كامل قطع كنيد.

مقدار وات لوازم خانگي

چند نمونه مقدار وات لوازم خانگي به قرار زير است:

– آكواريم= 1210-50 وات
– راديو ساعت دار= 10 وات
– قهوه ساز= 1200-900 وات
– ماشين لباسشوئي= 500-350 وات
– خشك‌كن لباس= 5000-1800 وات
– ماشين ظرفشوئي= 2400-1200 وات
(استفاده از سيستم خشك‌كن مصرف انرژي را در حد قابل توجه افزايش مي‌دهد.)
– دستگاه ضد رطوبت= 785 وات
– پتو برقي يكنفره/ دو نفره= 60/100 وات
– پنكه
پنكه سقفي= 175-65 وات
فن داخل پنجره= 250-55 وات
فن ديگ= 750 وات
فن كل خانه= 750-240 وات
– سشوار يا موخشك كن= 1875-1200 وات
– بخاري برقي (قابل حمل)= 1500-750 وات
– اتوي لباس= 1800-1000 وات
– اجاق ماكروويو= 1100-750 وات

– كامپيوتر شخصي:
– CPU فعال/ غيرفعال = 120/30 وات يا كمتر
– مانيتور فعال/ غيرفعال= 150/30 وات يا كمتر
– نوت بوك= 50 وات
– راديو (استريو)= 400-70 وات
– يخچال (ضد برفك، 16 فوت مكعب)= 725 وات
– تلويزيون (رنگي)
19 اينچ= 110-65 وات
27 اينچ = 113 وات
36 اينچ= 133 وات
53- 61 اينچ= 170 وات

تلويزيون صفحه تخت 120 وات
– توستر= 1400-800 وات
– وي سي آر/ دي وي دي= 21-17  25-20 وات
– جارو برقي= 1440-1000 وات
– آبگرمكن 40 گالني= 5500-4500 وات
– پمپ آب چاه عميق= 1100-250 وات

مطالعه مطالب زیر را توصیه می‌کنیم

  • تمیز کردن و سرویس یخچال فریزر و رفع بوی بد و نامطبوعطریقه تمیز کردن و رفع بوی بد یخچال فریزر
  • راهنمای تعویض هیتر دیفراست سایدبای‌سایدراهنمای تعویض هیتر دیفراست سایدبای‌ساید
  • آموزش تعمیر و تعویض شیر برقی ماشین لباسشوییآموزش تعمیر و تعویض شیر برقی ماشین لباسشویی
  • آموزش تعمیر گرم نشدن فر برقیآموزش تعمیر گرم نشدن فر برقی
  • چه زمانی از لامپ آفتابی یا مهتابی استفاده کنیم؟چه زمانی از لامپ آفتابی یا مهتابی استفاده کنیم؟
  • سیستم سختی‌گیر آب ماشین ظرفشوییسیستم سختی‌گیر آب ماشین ظرفشویی
  • چرا ریموت کنترل کولر گازی کار نمی کندچرا ریموت کنترل کولر گازی کار نمی کند
  • بهترین ماشین لباسشویی و خشک‌ کن از بلومبرگبهترین ماشین لباسشویی و خشک‌ کن از بلومبرگ
نظر شما چیست؟‌
۱ ستاره۲ ستاره۳ ستاره۴ ستاره۵ ستاره
(5 رای, متوسط: 5,00 از 5)
Loading...
/۰ دیدگاه /توسط
برچسب ها: فرمول مصرف برق لوازم خانگی
اشتراک این مطلب
  • Share on WhatsApp
0 پاسخ

اگر سوال یا دیدگاهی دارید بنویسید تا پاسخ دهیم

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن‌های تماس پشتیبان سرویس

دفتر مرکزی:  ۳۳۱۳۱۰۶۷ ۰۲۱

شمال تهران: ۲۲۸۹۹۲۲۷ ۰۲۱

شرق تهران: ۷۷۴۹۱۵۹۶ ۰۲۱

غرب تهران: ۴۴۸۵۹۰۱۷ ۰۲۱

ساعات کار:

شنبه تا چهارشنبه ۰۸:۳۰ – ۱۸:۰۰

پنج‌شنبه ساعت ۸:۳۰ – ۱۶:۰۰

ایمیل:

info@poshtibanservice.com

مطالب ویژه

  • دما و رطوبت مناسب در خانه
  • چگونه یک ماشین لباسشویی مناسب انتخاب کنیم؟
  • ۵ لوازم خانگی که باعث پریدن کلید اتوماتیک (فیوز) می‌شوند
  • آموزش صفحه کلید و درجه های یخچال ساید بای ساید سامسونگ samsungآموزش صفحه کلید و درجه های ساید بای ساید سامسونگ
  • کولر گازی آرت کول جدید ال‌جیکولر گازی جدید _ ال جی زیباترین کولر گازی که تا به حال دیده‌اید را ساخت

آموزش‌های تخصصی

  • تعویض سنسور دمای محیط کولر گازی پنجره‌ای
  • راهنمای تعویض موتور جاروبرقی
  • فر برقیآموزش تعمیر گرم نشدن فر برقی
  • برفک یخچال چیست و با آن چه کنیم؟
  • لوازم خانگی آشپزخانهنکاتی برای نصب لوازم خانگی

نمایندگی مرکزی و جنوب تهران

تلفن: 33131067-021

محدوده نمایندگی مرکزی تهران:

منیریه، گمرک، نازی‌آباد، خانی‌آباد، خزانه، کیان‌شهر، بریانک، پیروزی، نیرو هوایی، صفا، افسریه، بهارستان، دروازه شمیران، شکوفه، مشیریه، شهر ری، نازی آباد، میدان خراسان، خاوران

نمایندگی غرب تهران

تلفن: 44859017-021

محدوده نمایندگی غرب تهران:

سعادت آباد، شهرک غرب، پونک، جی، باغ فیض، شهران، ستارخان، صادقیه، گیشا، اکباتان، سردارجنگل، کاشانی، المپیک، آزادی، درکه، تهرانسر، شهرآرا، شهرزیبا، مرزداران، فردوس، اوین، ایوانک

نمایندگی شمال تهران

تلفن: 22899227-021

محدوده نمایندگی شمال تهران:

نیاوران، دزاشیب، پاسداران، فرمانیه، ازگل، ارتش، تجریش، زعفرانیه، قیطریه، چیذر، اختیاره، قلهک، ظفر، میرداماد، جردن، نوبنیاد، شریعتی، هفت تیر، یوسف آباد، سهروردی، وزرا، الهیه، گاندی

نمایندگی شرق تهران

تلفن: 77491596-021

محدوده نمایندگی شرق تهران:

تهرانپارس، حکیمیه، رسالت، هفت حوض، سراج، دلاوران، شمیران نو، هنگام، نارمک، مجیدیه، بهار، سبلان، دردشت، نظام آباد، علم و صنعت، پیروزی، پلیس، کرمان، مدنی، امام حسین، تهران نو

سفارش آنلاین
© ۱۳۹۵-۱۴۰۰ کلیه حقوق این وب‌سایت برای پشتیبان سرویس محفوظ می‌باشد.
رفتن به بالا