۵ لوازم خانگی که باعث پریدن فیوز میشوند
کلید فیوز مینیاتوری طوری طراحی شده است که وقتی مدار یا لوازم خانگی متصل به آن دچار اتصال کوتاه شوند با قطع کردن مدار مانع ورود جریان اضافی به آن وسیلهی خانگی شوند. این کار مانع از خرابی بیش از حد آن وسیله و سوختگی میشود.
فیوز مینیاتوری در دههی ۱۹۲۰ به عنوان جایگزینی برای فیوز توسعه داده شد، و امروز تقریباً در تمامی خانهها استفاده میشوند.
برخلاف فیوزها که هنگام عمل کردن باید جایگزین شوند، کلیدهای اتوماتیک را میتوان به صورت دستی یا اتوماتیک بعد از هر بار عمل کردن دوباره بازفعال کرد. در خانههای مدرن، این کلیدهای اتوماتیک در پنل الکتریکی مرکزی تعبیه میشوند. و حتی غالباً در کنار برخی لوازم خانگی به صورت جداگانه هم نصب میشوند.
هر کلید اتوماتیک برای مدار خاصی در خانه در نظر گرفته میشود. کلیدهای اتوماتیک بر دو نوع کامپکت و هوایی هستند. کلیدهای فیوز مینیاتوری وقتی خطایی را تشخیص میدهند به سرعت عمل کرده و مدار را قطع میکنند. کلیدهای اتوماتیک نقش حفاظت از لوازم خانگی مانند یخچال فریزر، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، کولر گازی، پکیج و سیستم روشنایی را برعهده دارند.
کلیدهای اتوماتیک نسبت به فیوزهای یک بار مصرف دارای مزیایی هستند:
۱- کلیدهای اتوماتیک پس از قطع مدار در اثر جریان زیاد و یا هر عامل دیگری بلافاصله آماده بهرهبرداری مجدد میباشند.
۲- با کمک کنتاکتهای فرعی که در آن تعبیه شده است میتوان وضعیت کلید را در هر حالت توسط سیگنال تعیین و در اتاق فرمان منعکس کرد.
۳- ساختمان این کلیدها به گونهای است که اگر کلید را بر روی یک مدار اتصال کوتاه شده ببندیم در ضمن عمل بسته شدن رله اضافه جریان کلید به سرعت وارد عمل شده و مدار را قطع میکند.
اصولاً باید برای هر یک از پریزهای لوازم خانگی یک کلید اتوماتیک مستقل استفاده شود. تا مثلاً اگر یخچال دچار مشکل شد، برق دیگر وسایل نیز قطع نشود. اگر از یک کلیداتوماتیک برای چندین پریز و وسیلهی خانگی استفاده شود، اگر یکی از وسایل مشکل داشته باشد با پریدن کلید اتوماتیک برق همه آن لوازم خانگی قطع خواهد شد.
بعضی از لوازم خانگی به خاطر ماهیت عملکردشان، بیشتر از سایر وسایل میتوانند باعث پریدن کلید اتوماتیک شوند. در اینج ما ۵ مورد از آنها را بررسی میکنیم.
۱- کولر گازی و فن
در گرمای سوزان تابستان، استفاده از چندین فن یا کولر گازی از یکی پریز یا مدار مطمئناً باعث پریدن کلید اتوماتیک خواهد شد. اگر در یک مدار فقط یک فن یا کولر گازی استفاده شود، مقدار جریان برق آنقدر زیاد نخواهد بود که کلید اتوماتیک فعال شود. وقتی جریان عبور از یک سیم زیاد باشد، جریان باعث افزایش دمای سیم میشود. افزایش دما باعث افزایش مقاومت و این خود یعنی جریان اضافی و در نهایت پریدن کلید اتوماتیک. برای جلوگیری از این کار اولاً هر کولر گازی باید به یک پریز با کلید اتوماتیک مستقل وصل شود. و قطر سیمهای استفاده شده باید با جریان مورد نیاز کولر گازی برابر باشد.
۲- سشوار
سشوارها یکی از دلایل شایع پریدن کلید اتوماتیک هستند. این وسیله برای تولید گرمای کافی در زمان کم، باید مقدار زیادی جریان را از مدار دریافت کند. کوچکترین نقص در مدار هیتر داخلی سشوار باعث پریدن کلیداتوماتیک میشود. در این مواقع سریعاً دوشاخه سشوار را پریز در آورده و سپس کلید اتوماتیک را ریست کنید. از امتحان مجدد جدا خودداری کرده و سشوار را تعمیر کنید.
۳ – اتو
مثل سشوار، اتوی لباس نیازمتد تولید گرمای زیاد در مدت زمان کم است. در سیم کشی خانهها بیشترین توجه و اهمیت به پریزهای داخل آشپزخانه داده میشود ولی اتو در اتاقهای دیگر استفاده میشود که ممکن است در سیمکشی آنها از سیمهای نازکتر و پریزها با توان کم استفاده شده باشد. وقتی اتو در بالاترین درجه و برای مدت طولانی روشن میشود، به خاطر همان دلایلی که در قسمت کولر گازی مطرح کردیم، ممکن است کلید اتوماتیک بپرد. برای جلوگیری از پریدن کلید اتوماتیک مدت زمان استفاده و درجه حرارت اتو را کم کنید.
۴- چند راهیها
چندراهیها به خودی خود نمیتوانند باعث پریدن کلید اتوماتیک باشند. اما وقتی تعداد مصرفکنندگان و میزبان جریان عبوری از آن زیاد شود، غالباً کلید اتوماتیک خواهد پرید. اولاً باید از چندراهیهای با کیفیت بالا که توانایی تحمل جریان زیاد و تعداد پریز کم استفاده کنید. ثانیاً چندین وسیلهی پرمصرف را همزان روی یک چندراهی روشن نکنید. همینطور لوازم خانگی مانند یخچال فریزر، ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی حتماً باید از پریز مخصوص به خود استفاده کنند.
۵- یخچال فریزرهای قدیمی
یخچال فریزرها در طول ۲۰ سال گذشته از نظر مصرف انرژی بهبودهای زیاد داشتهاند. عملاً یخچال فریزرهای جدید با تکیه بر تکنولوژی اینورتر، برق زیادی مصرف نمیکنند. وقتی هوای محیط گرم میشود، یخچال فریزرها برای کاهش دما مجبور به کارکرد بیشتر هستند و این یعنی افزایش میزان مصرف برق. توصیه ما است که اولاً برای صرفهجویی در مصرف برق، لوازم خانگی قدیمی با انواع جدیدتر جایگزین شوند و همچنین دمای محیطی که یخچال فریزر در آن قرار دارد باید توسط وسایل خنککننده مانند کولر گازی پایین نگه داشته شود.
تعمیر تخصصی لوازم خانگی
اگر شما مشکل پریدن مکرر برق را در هر کدام از لوازم خانگی مانند یخچال فریزر، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی تجربه میکنید، بهتر است با تکنسین تعمیر لوازم خانگی تماس بگیرید. گروه پشتیبان سرویس با کادر مجرب در زمینه تعمیر لوازم خانگی در برندهای مختلف آماده ارائه سرویس به شما همشریان تهرانی میباشد. لطفاً با یکی از شمارههای زیر تماس حاصل فرمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.